FINFORMkotona

Välimeren kesä kotona

”Terassin kasvillisuus on valittu kestämään korkeaa lämpötilaa kesällä. Lasitettu terassi toimii lähes kasvihuoneena ja on ihanteellinen välimerenkasveille kuten oliivipuille ja erilaisille sitruksille.”

Katse kohti merta

Kodissamme on kaksi terassia joista toinen avaa meille näkymän kohti merta. Tämä toisessa kerroksessa sijaitseva terassi on lasitettu ja antaa näin paljon pidemmän käyttöajan terassille. Kevään kulkiessa kohti kesää terassi alkaa heräämään henkiin välimerenkasvien kanssa. Sisustuksessa on panostettu materiaaleihin, jotka säilyvät ulkona vuoden ympäri. Näin sisälle näkyvä tila ei jää ilman sisustusta talvellakaan.

Terassin kasveihin kuuluu oliivipuita, sitruuna- ja mandariinipuita sekä viikunapuita. Joukkoon on sekoitettu laventelia, yrttejä sekä erilaisia heinälajikkeita antamaan näkösuojaa ja luomaan kerroksellisuutta.

Ei kesää ilman pellavaa

 

Iso osa omaa kesääni ovat pellavavaatteet. Pellava on kestävä luonnonmateriaali ja oikein hoidettu laadukas pellava säilyy hyvänä pitkään. Pellavavaatteen kanssa kannattaa huomioida sopivan väljä koko, koska pellava ei jousta. Laadukas pellavatuote on pesty kokoonsa ennen tuotteen valmistamista eli se ei muuta kokoaan tai muotoaan pesussa. Kotimainen Archetype valmistaa pellavavaatteita laadukkaasta pellavasta kauniilla leikkauksilla. Pellavainen kauluspaita on ollut käytössäni keväästä asti ja on tällä hetkellä yksi luottovaatteistani. Kauluspaidan kaverina ovat Archetypen okran väriset shortsit.

 

Ruukut

Valtavat betoni ruukut saavat pehmeyttä Bergsin ruukuista, joita terassilla on lasittamattomina sekä välimerenkasvien väreihin lasitettuna. Italiassa valmistetut Bergsin ruukut istuvat täydellisesti moderniin kotiimme niin sisällä kuin ulkona. Lasittamattomista ruukuista meille on valikoitunut Bergsin harmaa saviruukku, jossa rakastan pinnan sävyn elämistä kastelun mukana. Harmaata värimaailmaa piristävät lasitetut ruukut, josta ehdoton suosikkini on vihreä.

 

 

Artikkelissa esiintyvät tuotteet löytyvät Finformin kivijalkaliikkeestä ja osa myös

verkkokaupasta.

 

Bergs Potter ruukut.

Archetype kauluspaita, shortsit.

Gauhar hattu.

Ferm kukkahylly.

Kirjoittaja Sanna Laurila

Sanna on porvoolainen huonekalurestauroija ja puuseppä. Omalla verstaalla korjaantuvat asiakkaiden huonekalut antiikista designhuonekaluihin. Sannan ammattitaitoa restauroijana pääset seuraamaan The Repairshop - sarjaan perustuvassa kotimaisessa Aarrepaja - sarjassa. Restaurointityön ohella Sanna toimii myös valokuvaajana ja on muun muassa Finformin omien tuotekuvien takana.

Instagramissa voit kurkistamaan artesaanin arkeen verstaalla ja hetkiin vapaalla - maalla ja merellä. Instagramtilit löytyvät nimimerkeillä @localartisan.fi ja @restaurointilaurila

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita