FINFORMkotona

Raparperi-hibiskus mocktail

Tämän hetken paras raaka-aine on ehdottomasti raparperi!
Ja herkullisin juoma raparperi-hibiskus mocktail!

Shrubin tekeytymiseen menee 2-5 päivää mutta odottaminen on sen arvoista, sillä valmis schrub säilyy jääkaapissa kuukausia. Juomasta saat cocktailin lisäämällä esimerkiksi Proseccoa kivennäisveden sijaan. Tämä ohje on kuitenkin alkoholiton.

Raparperi-hibiskus shrub

500 g raparperia
500 g sokeria
n. 4 kpl hibiskuksen kukkaa (kuivattuna)
1,5 dl omenaviinietikkaa

Moctailia varten tarvitset:

Jäitä
Kivennäisvettä

Pese ja pilko raparperi. Sekoita kulhossa sokerin ja hibiskuksen kanssa. Laita kulho jääkaappiin ja sekoita muutamia kertoja päivässä. Anna tekeytyä vähintään 2 päivää, mieluiten 4-5 päivää. Ainekset nesteytyvät päivien aikana jääkaapissa ja tämän takia sekoittaminen on tärkeää. Valuta pehmennyt seos siivilän läpi ja lisää tässä vaiheessa omenaviinietikka nesteeseen. Kaada puhtaaseen lasipulloon ja säilytä jääkaapissa. Säilyy useamman kuukauden kylmässä.

Täytä lasi jäillä ja lisää schrubia 1/4 osaa ja kivennäisvettä 3/4 osaa. Maistelemalla löydät sopivan sekoitussuhteen omiin drinkkeihin.

Cin Cin!

Hibiskus eli kiinanruusu. Hibiskus sisältää runsaasti C-vitaminia. kalsiumia, rautaa ja magnesiumia. Maku on raikkaan hapokas. Kuivattua hibiskusta löydät tee- ja luontaistuotekaupoista.

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita