FINFORMkotona

Unikonsiemen-sitruunakakku

Näin kesän kynnyksellä on täydellinen aika leipoa raikkaita jälkiruokia. Tämä luottokakkuni on aivan omaa luokkaansa, sitruunaisen raikas ja todella mehevä! Unikonsiemenet tuovat mukavaa rakennetta kakkuun ja sitruunakuorrute kruunaa tämän makuelämyksen.

Resepti

Ainekset:

150 g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
3 kanamunaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl unikonsiemeniä
0,5 dl Gridelli Olio al Limone sitruuna-oliiviöljyä
100 g turkkilaista jugurttia

Kuorrute:
3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kanamunat yksi kerrallaan seokseen ja vatkaa huolella. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää kevyesti nostellen taikinaan. Lisää taikinaan unikonsiemenet ja oliiviöljy sekä lopuksi jugurtti. Kaada taikina jauhoitettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 45 minuuttia.

Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu. Kaada jäähtyneen kakun päälle.

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita