FINFORMkotona

Burrata pizza

Itse tehdyt pizzat ovat viime vuosien aikana kasvattaneet suosiotaan ja tänä päivänä taikinareseptejä on pilvin pimein. Joku pitää monen päivän kylmäkohotetusta taikinasta kun taas joku toinen perinteisestä lämpökohotettua taikinaa parhaana. Kaupoista löytyy valmiita pizzapalloja niin hapanjuureen tehtynä kuin perinteisempiä. Kaikille siis jotain! Tässä pizzassa voit käyttää juuri sitä pohjaa mikä itsestäsi maistuu parhaalta, ja noudattaa niitä paisto-ohjeita jotka on annettu. Pizza menee uuniin ainoastaan tomaattikastikkeen kanssa ja täytteet lisätään uunin jälkeen.

Maukkain tomaattikastike

Tölkillinen kuorittuja San Marzano tomaatteja
Reilusti suolaa (7-10 g)
Hyvää oliiviöljyä
Valkosipulin kynsiä 3-4 kpl
Nippu basilikaa

Laita tomaatit, suola sekä basilika kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kunnon loraus oliiviöljyä ja puolitetut valkosipulinkynnet. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mieluiten yön yli.

Levitä tomaattikastike pizzapohjalle ja laita uuniin. Kun pohja on kypsä, ota se uunista ja revi päälle burrataa sekä basilikan lehtiä. Valuta päälle laadukasta oliiviöljyä!

Verkkokaupasta löytyy monta pizzan kanssa sopivaa öljyä: ylellinen valkoinentryffeli-öljy, tulinen chili-öljy tai klassinen Novello. 

 

Laadukasta oliiviöljyä tulee sekä tomaattikastikkeeseen ja valmiin pitsan päälle!

Pitsan teossa ovat tärkeitä hyvät raaka-aineet sekä kuuma uuni!

Passione Pizza

Italialais-suomalaisen pariskunnan Luca ja Salla-Maria Platanian 'Passione Pizza' on kattava opas pitsojen maailmaa. Kirjassa on helppoja reseptejä rentoihin koti-kokkailuihin ja myös haastavampia niille jotka haluavat syventää omia oppejaan.

Kirja löytyy verkkokaupan valikoimasta!

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita