FINFORMkotona

Talvinen uunijuuressalaatti

Ilmojen kylmetessä uunissa kypsennettävät ruuat tuntuvat taas houkuttelevilta. Yksi ehdoton suosikkini on uunissa paahdetut vihannekset, joista yhdessä baby pinaatin, fetajuuston sekä granaattiomenan kanssa tehdään ruokaisa salaatti!

Salaatti 6:lle

Iso bataatti
4 porkkanaa
3 punajuurta
1 punasipuli
Oliiviöljyä
Suolaa ja Pippuria
Granaattiomena
Fetajuusto

Kuori ja pilko vihannekset. Laita ne uunivuokaan ja lorauta sekaan hyvää oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Paista  200 asteessa uunissa n. 40 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Asettele juurekset pinaattilehtipedille ja ripottele päälle granaattiomenan siemeniä. Murustele lopuksi paketillinen fetajuustoa päälle ja pyöräytä myllystä vielä suolaa ja pippuria.

Uunijuuressalaatti sopii hyvin syötäväksi sellaisenaan tai yhdessä esimerkiksi lampaan lihan kanssa. Salaatin kanssa tarjoillaan Gridellin granaattiomena balsamicoa.

Perfetto!

Aceto Balsamico Al Melograno Art nr. 218

Balsamico on valmistettu luomurypäleistä Emilia-Romagnan alueelta. Sisältää 96% I.G.P.-luokiteltua Aceto Balsamico di Modena sekä 4% granaattiomenamehua sekä luonnollisia aromeja.
Sopii salaatinkastikkeeksi yhdessä oliiviöljyn kanssa.
Kokeile leivän ja juuston kaverina sekä drinkkien raaka-aineena.

Gridellin Aceto Balsamico al Melograno pakkaussuunnittelu on voittanut kultaa Svenska Designpriset-kilpailussa ja 2021 hopeaa World Brand Design Society-kilpailussa.

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita