FINFORMkotona

Jouluinen appelsiinikakku

Tällä kertaa jaan teille joulun luottokakkuni, eli appelsiinikuivakakun. Vaikkakin usein kuivakakut ovat nimensä mukaisesti hieman kuivia, niin tämä kakku ei sitä todellakaan ole.
Kakku on kostea ja maukas ja parhaimmillaan 2-3 päivän päästä paistamisesta.
Mutta kuka jaksaisi odottaa!

Ainekset:

4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemumma
2 tl ruokasoodaa
100 g voita
3/4 dl laadukasta oliiviöljyä
1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
200 g kermaviiliä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Lisää seokseen marmeladi ja kermaviili. Yhdistä voiseos kuivien aineisen joukkoon ja kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun 2 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua uunissa 175-asteessa 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

 

Rauhallista joulun aikaa kaikille!

Viirinauha kuivatuista appelsiineista

Leikkaa appelsiinit siivuiksi ja asettele leivinpaperin päälle. Ripottele ohut kerros tomusokeria päälle, tämä antaa appelsiineille kauniin kiillon. Kuivata siivuja 70-asteisessa uunissa kunnes ovat kuivia noin 9-10 tuntia.

Viiriä varten tarvitset neulan sekä narua. Itse käytin juuttinarua. Pujottele naru läpi appelsiineista ja tee sopivan pituinen viiri itsellesi!

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita