

Kakku on kostea ja maukas ja parhaimmillaan 2-3 päivän päästä paistamisesta.
Mutta kuka jaksaisi odottaa!

Ainekset:
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemumma
2 tl ruokasoodaa
100 g voita
3/4 dl laadukasta oliiviöljyä
1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
200 g kermaviiliä



Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Lisää seokseen marmeladi ja kermaviili. Yhdistä voiseos kuivien aineisen joukkoon ja kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun 2 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua uunissa 175-asteessa 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
Rauhallista joulun aikaa kaikille!



Viirinauha kuivatuista appelsiineista
Leikkaa appelsiinit siivuiksi ja asettele leivinpaperin päälle. Ripottele ohut kerros tomusokeria päälle, tämä antaa appelsiineille kauniin kiillon. Kuivata siivuja 70-asteisessa uunissa kunnes ovat kuivia noin 9-10 tuntia.
Viiriä varten tarvitset neulan sekä narua. Itse käytin juuttinarua. Pujottele naru läpi appelsiineista ja tee sopivan pituinen viiri itsellesi!


