FINFORMkotona

Pistaasipullat

Tämä resepti sopii täydellisesti kiireettömään viikonloppuun. Nämä herkut sulavat suussa ja maistuvat yhtä herkullisilta myös sulatettuina, joten laita yli jääneet pullat pakkaseen niin sinulla on aina tuoretta tarjottavaa.
Itse pullataikinan voi tehdä omalla lemppariohjeellaan, alla oma luottoreseptini.

Pistaasipullat

25 g hiivaa
250 ml täysmaitoa
75 g sokeria
2 rkl kardemummaa
400 g jauhoja
1/2 tl sormisuolaa
100 g pehmeää voita

Pistaasitahna:
1/2 purkki Gridellin pistaasitahnaa
100 g pehmeää voida
3 rkl tomusokeria

Kanamuna voiteluun. Pistaasipähkinärouhetta koristeluun.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita ensin puolet jauhoista ja lisää sitten loput vähitellen. Lisää oikein pehmeä voi. Mikäli sinulla on yleiskone, vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Taikina saa jäädä löysähköksi, käytä mieluummin jauhoja kaulitsemisvaiheessa. Anna taikinan nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Sekoita täytteen ainekset. Pistaasitahna sekoittuu hyvin pehmeään voihin.  Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse taikina jauhoitetulla tasolla ohueksi levyksi. Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle ja rullaa levy pituussuunnassa. Toista sama taikinan toiselle puolikkaalle. Leikkaa terävällä veitsellä pötköistä sopivan kokoisia pullia ja laita pellille. Anna pullien kohota noin 20 minuuttia liinan alla. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle pieneksi hakattua pistaasipähkinää. Paista uunissa 200 asteessa 9-11 minuuttia.

Enjoy!

Crema al Pistacchio Art nr 316

Sisiliassa valmistettu pistaasitahna. Jo tuoksu huumaa kun kierrät purkin auki.

Tarjoile tumman suklaan ja marjojen tai vaalea leivän ja keksien päällä.

Kokeile lämmitettynä jäätelön kastikkeena.

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita