FINFORMkotona

Salvia pasta

Salvia pasta

Tämä on todellinen arjen pelastaja ja samalla niin herkullinen resepti, että sitä kelpaa tarjoilla myös viikonloppuna!
Jos sinulla sattuu kasvamaan salviaa omassa pihassa, niin muut ainekset löytyvät lähes takuuvarmasti kaapista.
Tarvitset nimittäin ainoastaan voita, laadukasta oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja salviaa.

Valmistusohje:

Sulata 100 g voita sekä 1/2 dl oliiviöljyä pannulla. Lisää yksi ruukullinen salviaa hienonnettuna. ( Mikäli salviaa löytyy omasta pihasta n. 30 lehteä) Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kastike tuoksuu pähkinäiseltä. Purista joukkoon puolikas sitruuna sekä kierrä myllystä reilusti suolaa ja pippuria. Keitä lempipastasi reilusti suolatussa vedessä. Valuta kypsä pasta ja kaada salvia-voikastike kuuman pastan joukkoon ja sekoita.

Tarjoile pasta raastetun parmesaanin kanssa!

San Mauro Pascoli Art nr 114, luomu oliiviöljy

Tämä öljyn valmistukseen käytettävät oliivit kerätään myöhemmin kaudella. Oliivit ovat kypsempiä ja sisältävät enemmän öljyä.

Pehmeä ja mieto oliiviöljy sopii kaikkeen ruuanvalmistukseen sekä nautittavaksi sellaisenaan salaateissa ja leivän kanssa.

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita