FINFORMkotona

Keväinen neulehuolto

Laadukas neule kestää käyttöä. Oikein huollettuna se säilyttää myös kauniin ulkoasunsa mahdollisimman pitkään. Kevään koittaessa paksummat neuleet päätyvät takaisin hyllylle odottelemaan kylmempiä kelejä. Tämä on hyvä hetki tuulettaa ja huoltaa neuleet valmiiksi seuraavaa käyttökertaa varten.
Laaduikkainkin neule vaatii huoltoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Villamateriaalien kanssa pesuvälit kannattaa pitää minimissä ja sen sijaan tuulettaa tarpeen mukaan. Nukkakampa antaa oikein käytettynä neuleelle mahdollisuuden pysyä siistinä pitkään.
Kuvassa huolletaan Samsøe & Samsøe casmereneuletta, joka on ollut käytössä jo muutaman vuoden.

Vinkit nukkakamman käyttöön:

- Levitä neule tasaiselle alustalle. Alle voi laittaa esimerkiksi froteepyyhkeen.
- Kampaa nukkakammalla napakasti, mutta pintaa turhaan repimättä tai venyttämättä.
- Kampaa neuletta aina neuloksen suuntaisesti älä poikittain. Nukkakampa kuluttaa neuletta, joten liian rajua tai liian usein kampaamista kannattaa välttää.
- Neuleen voi tarvittaessa vielä harjata materiaalille sopivalla vaateharjalla.

Artikkelin kuvissa vilahtavat neuleet – valkoinen mohairneule American Dreams, sininen neule Bruuns Bazaar, ruskea casmereneule Samsøe & Samsøe. Kaikki löytyvät myymälävalikoimasta.
Kirjoittaja Sanna Laurila

Sanna on porvoolainen huonekalurestauroija ja puuseppä. Omalla verstaalla korjaantuvat asiakkaiden huonekalut antiikista designhuonekaluihin. Sannan ammattitaitoa restauroijana pääset seuraamaan The Repairshop - sarjaan perustuvassa kotimaisessa Aarrepaja - sarjassa. Restaurointityön ohella Sanna toimii myös valokuvaajana ja on muun muassa Finformin omien tuotekuvien takana.

Instagramissa voit kurkistamaan artesaanin arkeen verstaalla ja hetkiin vapaalla - maalla ja merellä. Instagramtilit löytyvät nimimerkeillä @localartisan.fi ja @restaurointilaurila

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita