Vuosi lähenee loppuaan ja jouluun valmistautuminen on täydessä vauhdissa. Nyt on täydellinen ajankohta kokeilla uusia reseptejä tai valmistaa vanhoja lemppareita. Meillä se tarkoittaa omatekoisten toffeiden ja rocky roadin valmistamista. Toffee on aikaa vievämpää, mutta ehdottomasti kaiken vaivannäön arvoinen!
Rocky road on taas ihanan nopea valmistaa!
Lakrids by Bülow on astetta ylellisempi lisä rocky roadiin. Sulata maitosuklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa ja kaada leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Ripottele päälle vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja lakritseja. Sulata lopuksi valkosuklaata ja valuta ohuena nauhana päälle. Jäähdytä valmis rocky road jääkaapissa jonka jälkeen leikkaa paloiksi.
Ruskistetun voin ja vaniljan makuinen suolatoffee
50 g voita
270 g sokeria (3 dl)
3 dl kuohukermaa
210 g vaaleaa siirappia (1 1/2 dl)
1 tl valkoviinietikkaa
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
sormisuolaa
Ruskista voi kattilassa. Lisää kaikki muut ainekset ja kiehauta. Sekoita rauhallisesti ettei toffeesta tule rakeista. Anna kiehua hiljalleen kunnes seoksen lämpötila on 124 astetta – tähän vaiheeseen kannattaa varata ruuanlaittoon tarkoitettu lämpömittari. Kaada toffee leivinpaperilla vuorattuun astiaan (n. 20×14 cm) ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Anna jäähtyä jääkaapissa. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja kääri voipaperiin. Toffeet säilyvät huoneenlämmössä noin 2 viikkoa.
Herkkulaatikko on kaunis lahja ja sen kokoamisessa vain mielikuvitus on rajana! Voit käyttää valmiita keksejä, pipareita ja makeisia sekä omatekemiä herkkuja. Kaunis laatikko tai rasia kruunaa kokonaisuuden!
Kirjoittaja
Jenny Backman
Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere
Katso muita FINFORMkotona artikkeleita