




Pasta
3 dl 00-jauhoja
2 dl durumvehnäjauhoja
4 kananmunaa
oliiviöljyä
Itse taikinaan et tarvitse muuta kuin jauhoja (Tipo 00-jauhoja sekä durumvehnäjauhoja) ja kananmunia. Kananmunien sekaan voi myös sekoittaa lorauksen oliiviöljyä, mutta en ainakaan itse huomannut suurta eroa taikinoissa. Sekoita kulhossa jauhot sekaisin ja kaada pöydälle. Tee kolo keskelle (tärkeintä on, että reunat ovet tarpeeksi korkeat, jotta kananmunat eivät valu yli reunojen) ja riko kananmunat koloon. Sekoita haarukalla kananmunat rikki ja hiljalleen lisäile jauhoja mukaan reunoilta, kuitenkin varovasti ettei neste pääse valumaan ulos. Sekoita näin vähitellen, kunnes taikina on tarpeeksi paksua jotta sitä voi alkaa työstämään käsin. Vaivaa taikinaa voimakkaasti vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja sileää. Pakkaa taikina kelmuun ja anna levätä vähintään 30 minuuttia. Taikinan voi myös tehdä edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.







Tomaattikastike ja burrata
2 purkkia säilöttyjä tomaatteja, Gridelli
valkosipulia
voita
vaaleaa balsamicoa, Gridelli
suolaa ja pippuria
Laita tomaatit uunivuokaan ja puristele tomaatit hieman pienemmiksi. Lisää valkosipulin kynsiä, kunnon pala voita revittynä palasiksi ympäri vuokaa, reilusti suolaa, pippuria, sekä muutama ruokalusikallinen vaaleaa balsamicoa. Balsamicoa ei kannata unohtaa, se todella antaa tälle kastikkeelle paljon makua!
Anna tekeytyä uunissa n. 200 asteessa vähintään 30 minuuttia, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Sekoita kastike ja murskaa haarukalla valkosipulit. Tarjoile keitetyn pastan päällä yhdessä burratan ja tuoreen basilikan kanssa.