FINFORMkotona

Postikortteja Kööpenhaminasta

Copenhagen International Fashion Fair järjestetään puolivuosittain Kööpenhaminassa. Tapahtuma jakautuu useampaan paikkaan muotinäytösten ja messujen muodossa. Messut ovat upea mahdollisuus tavata yhteistyökumppaneita, tehdä sisäänostoja seuraavalla kaudelle ja löytää uusia merkkejä.

Kööpinhaminassa kannattaa pysähtyä seuraamaan katumuotia ja ihmisvilinää, josta saa insipraatiota omaa pukeutumiseen!
Kaunis ja värikäs Kööpenhamina koostuu useammasta kaupunginosasta, joista jokainen tarjoaa erilaisia elämyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Kaupunkiin kannattaa suunnata kävellen tai pyörällä, johon Kööpenhamina on tehty. Muista myös pysähtyä hetkeksi nauttimaan kaupungin tunnelmasta ja kauneudesta!
Monet Finformin tuotteista ovat kotoisin Tanskasta ja Kööpenhaminasta löytyy muun muassa Monica Petersenin studiomyymälä, missä poikkesimme seuraamassa työskentelyä sekä tutustumassa uusiin töihin. Lakrids by Bülowin myymälöitä löytyy useampi Kööpenhaminan keskustasta – yksi jopa Tivolin alueelta.

Koko Kööpenhaminaa yhdistää tanskalaisten tyylikkyys, rentous ja kyky nauttia kauneudesta pienissäkin asioissa.

Studio Arhoj

Kööpenhaminassa kannattaa antaa hetki keramiikalle, jota tehdään useammassa eri studiossa. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen studio on Studio Arhoj, jossa tehdään keramiikan lisäksi myös kauniita lasituotteita. Studio Arhojn valikoimaan kuuluu käyttö- sekä koriste-esineet.Avoimessa tilassa pystyt myös seuraamaan artesaanien työskentelyä.

Kirjoittaja Jutta Suutari-Hoikkala

Jutta on Finformin yrittäjä ja perustaja vuodesta 2016. Työn puolesta intohimona sisustus- ja vaatetrendien seuraaminen sekä liikkeeseen laadukkaiden tuotteiden etsiminen ensisijaisesti pohjoismaista.

Jutta asuu Porvoossa miehensä ja kolmen lapsen kanssa vanhassa puutalossa. Ruuanlaittoa rakastava esteetikko, joka tekee mielellään tapahtumaan kuin tapahtumaan kukkasidontaa ja suunnittelee aina innolla seuraavaa ulkomaan matkaa. Työn vastapainona Jutta viihtyy luonnossa Carlos koiransa kanssa.

Pääset kurkistamaan Jutan kotia Instagramissa nimimerkillä @jutta06100.

Valokuvaaja Sanna Laurila

Sanna on porvoolainen huonekalurestauroija ja puuseppä. Omalla verstaalla korjaantuvat asiakkaiden huonekalut antiikista designhuonekaluihin. Sannan ammattitaitoa restauroijana pääset seuraamaan The Repairshop - sarjaan perustuvassa kotimaisessa Aarrepaja - sarjassa. Restaurointityön ohella Sanna toimii myös valokuvaajana ja on muun muassa Finformin omien tuotekuvien takana.

Instagramissa voit kurkistamaan artesaanin arkeen verstaalla ja hetkiin vapaalla - maalla ja merellä. Instagramtilit löytyvät nimimerkeillä @localartisan.fi ja @restaurointilaurila

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita