

FINFORMkotona
Tämä veriappelsiinkikakku on itse asiassa muunnos jouluisesta appelsiinkakusta (julkaistu joulukuussa 2021), jossa appelsiinimarmeladi on korvattu veriappelsiinimarmeladilla. Gridellin uutuus Marmellata Di Arancia on niin herkullista, että sitä voisi syödä ihan suoraan lusikalla purkista. Kakun kaveriksi tein mascarponevaahdon, joka tekee tästä leivonnaisesta raikkaan. Voit tarjoilla vaahdon erikseen tai koristella sillä kakkupalat.

Ainekset:
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemumma
2 tl ruokasoodaa
100 g voita
3/4 dl Gridellin laadukasta oliiviöljyä
1 dl Gridellin veriappelsiinimarmeladia
200 g kermaviiliä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Lisää seokseen marmeladi ja kermaviili. Yhdistä voiseos kuivien aineisen joukkoon ja kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhotettuun 2 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua uunissa 175-asteessa 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.



Mascarponevaahto
2,5 dl vispikermaa
125 g mascarpone
0,5 dl tomusokeria
Vaahdota sokeri ja vispikerma. Notkista mascarpone ja lisää kerman joukkoon. Täytä pursotinpussi ja pursottele kuvioita kakkupalojen päälle. Koristele veriappelsiinin kuoriraasteella.