FINFORMkotona

Sienirisotto

Upean kesän jälkeen syksy on oikein tervetullut ja sen myötä kaikki lämpimät pataruuat ovat taas ajankohtaisia.
Kuten myös risotto!

Sienirisotto

3 dl risottoriisiä
1 sipuli raastettuna
100 g voita
11 dl kasvislientä
(2 kpl kasvisliemikuutiota liotettuna kuumaan veteen)
2 dl proseccoa
Sieniä oman maun mukaan
(Kanttarellit ja suppilovahverot sopivat loistavasti!
Grana Padano juustoa n. 20 g raastettuna
Persiljaa tai timjamia
Pippuria
Tryffeliöljyä

Haihduta sienistä vesi pois paistinpannulla ja nosta sivulle odottamaan. Kiehauta kasviliemi valmiiksi. Aloita risoton valmistus laittamalla riisit kuumalle pannulle ja lisää alkuun voi sekä noin 1,5 dl kasvislientä. Anna nesteen haihtua ja sekoita välillä puukauhalla. Lisää nestettä aina kun edellinen neste on lähes haihtunut. Lisää puolessa välissä valmistusta raastettu sipuli, prosecco ja sienet. Riisin kypsymiseen menee noin 20 minuuttia. Loppuvaiheessa lisää raastettu juusto, pippuri sekä Gridellin tryffeliöljyä. Koristele annos yrteillä ja raastetulla juustolla.

Olio Al Tartufo Bianco D'alba

Ekologinen luomuöljy on puristettu Correggiolo-rypäleistä ja maustettu valkoisella tryffelillä. Aromi on voimakas ja elegantti.

Sopii pasta- ja risottoruokiin. Käytä myös majoneesin ja kastikkeiden maustamiseen.

Löydät kaikki Gridellin tuotteet verkkokaupastamme.

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita