FINFORMkotona

Nocciola mutakakku

Tässä resepti ihanalle ja helpolle mutakakulle. Et välttämättä tarvitse vatkainta jos korvaat kermavaahdon jäätelöllä, eli tämä on täydellinen jälkiruoka vaikka mökille! Toki mutakakku on niin herkullinen, että sitä kannattaa tehdä muutenkin!

Mutakakku

4 kananmunaa
4 dl sokeria
1 tl vanilja-uutetta
2 dl jauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
160 g sulatettua voita
n. 6 tl hasselpähkinälevitettä
Tässä reseptissä käytetty Gridellin Nocciola.

Lisäksi:

Kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Marjoja
Suklaalastuja

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita lastalla sokeri ja kananmunat. Lisää jauhot, vanilja-uute sekä kaakaojauhe. Lisää lopuksi sulatettu voi. Taikinaa ei saa vatkata, sillä kakusta tulee muuten kuiva. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja lisää nokareita hasselpähkinälevitettä taikinan päälle ja paina kevyesti taikinan sekaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 22-25 minuuttia ja anna jäähtyä jääkaapissa kunnes kakusta voi leikata paloja.

Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä!

 

 

 

Crema alla Nocciola

Ihanan täyteläinen Nocciola sisältää vain kolme raaka-ainetta; paahdettua hasselpähkinää, kookossokeria ja kaakaojauhetta. Kaikki luomua tietty!

Käytä croissantien, marjojen, jäätelön ja lettujen kanssa ja leivontaan.

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita