FINFORMkotona

Postikortteja mereltä

Suuntaamme kerran kesässä venematkalle kohti Ahvenanmaata. Teemme matkaa satamasta toiseen sään ehdoilla, ilman isompia reittisuunnitelmia. Matka taittuu 32 jalkaisella matkaveneellä, jonne mahtuu mukaan myös kolme koiraa.

Meillä on nyt ollut kaksi kesää käytössä L:A Bruketin tuotteet jokaisella venereissulla. Alla suosikit, jotka käytössämme muutenkin kuin veneellä.

L:A Bruket

L:A Bruket on kotoisin Länsi-Ruotsin rannikolta joka on tunnettu spa-kulttuurista sekä holististisista hoidoista. Sarja luottaa luonnollisiin raaka-aineisiin ja meille skandinaaveille tuttuihin tuoksuihin. L:A Bruket pyrkii luomaan tuotteita jotka ovat helppoja käyttää ja sopivat kokonaisvaltaiseen kehon hoitoon ja vahvistamiseen.

Suomen saaristo tarjoaa monipuolisen valikoiman vierassatamia sekä luonnonsatamia. Ahvenanmaan satamissa on usein tarjolla paikallisia herkkuja tuoreesta ahvenesta pannukakkuihin. Moni satama tarjoaa mahdollisuuden tuoreisiin sämpylöihin heti aamusta veneelle toimitettuna. Parhaat sämpylät löytyivät tämän kesän reissulla Rödhamnista, joka on myös valittu tämän vuoden satamaksi.

Merisuolakylpy

Merisuolakylpy tuoksuu piparmintulle ja antaa elinvoimaa keholle, iholle ja mielelle. Lisää 4 ruokalusikallista kylpyyn ja anna suolan liueta. Rentoudu kylvyssä vähintään 20 minuuttia. Pienempi määrä suolaa riittää rentouttavaa jalkakylpyyn.

Vartalokuorinta jättää raikkaan meiramin ja eukalyptuksen tuoksun. Se kuorii ja ravitsee ihoa syvältä. Kuori iho hellävaraisesti pyörivin liikkein kerran viikossa. Vartalokuorinnassa on mukana öljyä, joka kosteuttaa eli vartalovoidetta ei välttämättä tarvitse.

Kuori huulet

Kuorinta ja naamio huulille. Täydellinen huulten ihonhoito-pari luonnollisista ja aktiivisista raaka-aineista joka uudistaa, kosteuttaa ja tasapainottaa huulia. Ilman turhia ainesosia tai säilöntäaineita tuote sopii myös herkälle iholle.
Innovatiivinen COSMOS-sertifioitu yhdistelmä aktiivisia ainesosia on valmistettu ilman vettä ja käyttäen vain luonnollisia raaka-aineita.

Suolainen meri-ilma ja aurinko kuivattavat ihoa tehokkaasti. Aurinkosuoja saattaa aiheuttaa itselleni kuten monelle muullekin epäpuhtauksia. Tähän auttaa ihon säännöllinen kuorinta ja kosteuttaminen. Kuorinta auttaa kosteuttamiseen tehokkaasti ja saa ihon tuntumaan ihanan pehmeältä.

Tiskiaine

Mieto ja tehokas luonnollisesti biohajoava käsitiskiaine.

Eteerisellä sitruunaruoholla ja rosmariiniöljyllä on antibakteerisia ominaisuuksia ja neutraloi myös voimakkaita hajuja. Hellävarainen iholle ja ympäristölle.

Meidän suosikki vierasvenesatamat:

Aspö, Jurmo, Örö ja Utö ovat meidän suosikit! Utö on Suomen eteläisin saari, joka ihastuttaa karulla maisemalla ja lämpimällä tunnelmalla. Aspö on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Saaressa on upea vanha kirkko ja kaunis kalastajasatama. Aspöseen pääsee myös lautalla, jos omaa venettä ei ole. Örössä kannattaa ehdottomasti vuokrata rantasauna.

Vinkkinä veneilijöille, että myös Finformiin pääsee veneellä! Suoraan liikkeen edestä löytyy kahden tunnin ilmaiset venepaikat. Purjeveneellä pääsee vierasvenesatamaan, mistä on kävelymatka Vanhaan Porvooseen.

L:a Bruket tuotteet löydät myymälästä ja verkkokaupasta!

L:A BRUKET

Kirjoittaja Sanna Laurila

Sanna on porvoolainen huonekalurestauroija ja puuseppä. Omalla verstaalla korjaantuvat asiakkaiden huonekalut antiikista designhuonekaluihin. Sannan ammattitaitoa restauroijana pääset seuraamaan The Repairshop - sarjaan perustuvassa kotimaisessa Aarrepaja - sarjassa. Restaurointityön ohella Sanna toimii myös valokuvaajana ja on muun muassa Finformin omien tuotekuvien takana.

Instagramissa voit kurkistamaan artesaanin arkeen verstaalla ja hetkiin vapaalla - maalla ja merellä. Instagramtilit löytyvät nimimerkeillä @localartisan.fi ja @restaurointilaurila

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita