FINFORMkotona

Kesän kauneimmat jääpalat & syreenisiirappi

Käytä syreenit kun ne ovat kauneimmillaan!
Huuhtele kukinnot ensin ja annostele jääpalamuotteihin.
Syreenit lumoavat tuoksullaan joka kevät ja niistä saakin tehtyä ihanan siirapin nautittavaksi vaikka jäätelön kanssa tai raikkaan drinkin kivennäisveden kanssa.
Mikäli syreenit eivät kuki omassa pihassa niin luultavasti niitä löytyy ystävän tai sukulaisen pihasta, josta niitä voi luvan kanssa poimia.

Syreenisiirappi

Ainekset:
3,5 dl syreenin kukkia
2,75 dl sokeria
2,5 dl vettä
2-3 mustikkaa
tilkka sitruunamehua

Valmistusohje:

Poimi syreeninkukat oksista ja varmista ettei oksan vihreää osaa tule mukana, se antaa kitkerän maun. Huuhtele kukinnot lävikössä kylmällä vedellä ja laita puhtaaseen kulhoon odottamaan. Laita kattilaan vesi ja sokeri, anna kiehahtaa ja sekoita kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Lisää tilkka sitruunamehua sekä muutama mustikka antamaan nesteelle voimakkaamman sävyn. Anna siirapin jäähtyä haaleaksi, jonka jälkeen kaada se kukintojen päälle. Älä kaada kuumaa nestettä kukintojen päälle sillä maku jää vaisuksi. Jätä seos huonenlämpöön 2 tunniksi, jonka jälkeen peitä kulho ja laita jääkaappiin 12-18 tunniksi. Kaada siirappi tiiviin sihdin läpi puhtaaseen purkkiin ja painele kaikki neste kukinnoista. Siirappi säilyy jääkaapissa pari päivää ja sen voi myös pakastaa.

Kirjoittaja Jenny Backman

Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere

Katso muita FINFORMkotona artikkeleita