Huuhtele kukinnot ensin ja annostele jääpalamuotteihin.
Mikäli syreenit eivät kuki omassa pihassa niin luultavasti niitä löytyy ystävän tai sukulaisen pihasta, josta niitä voi luvan kanssa poimia.
Valmistusohje:
Poimi syreeninkukat oksista ja varmista ettei oksan vihreää osaa tule mukana, se antaa kitkerän maun. Huuhtele kukinnot lävikössä kylmällä vedellä ja laita puhtaaseen kulhoon odottamaan. Laita kattilaan vesi ja sokeri, anna kiehahtaa ja sekoita kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Lisää tilkka sitruunamehua sekä muutama mustikka antamaan nesteelle voimakkaamman sävyn. Anna siirapin jäähtyä haaleaksi, jonka jälkeen kaada se kukintojen päälle. Älä kaada kuumaa nestettä kukintojen päälle sillä maku jää vaisuksi. Jätä seos huonenlämpöön 2 tunniksi, jonka jälkeen peitä kulho ja laita jääkaappiin 12-18 tunniksi. Kaada siirappi tiiviin sihdin läpi puhtaaseen purkkiin ja painele kaikki neste kukinnoista. Siirappi säilyy jääkaapissa pari päivää ja sen voi myös pakastaa.