Kesän kuumina päivinä ei välttämättä maistu makeat jälkiruuat eikä aikaa useimmiten haluta käyttää monimutkaisiin resepteihin. Tämä jälkiruokadrinkki on helppo ja raikas. Valitse kauniit lasit sekä koristeet ja saat aikaan näyttävät annokset!
Sorbettia + proseccoa
Pyöräytä kauhallinen lempisorbettia coupé-lasiin ja kaada päälle proseccoa. Sekoita ja anna sulaa hetki.
As simple as that!
Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan persikka- ja kirsikkasorbet ovat omia suosikkeja!
Seuraavaa juomaa varten tarvitset blenderin ja muutaman hyvän muistisäännön. Kun valitset limettejä parhaita ovat ohutkuoriset, joissa on vähiten valkoista kitkeränmakuista osaa - tässä käytetään koko lime kuorineen. Pese limet huolellisesti saippualla ja vedellä.
Limeade
4 limeä
1 l vettä
2 dl sokeria
6 rkl kondensoitua maitoa
Pilko jokainen lime 8 osaan. Laita puolet paloista, puolet vedestä ja puolet sokerista blenderiin ja pyöräytä pulssi-toiminnolla 5-7 kertaa. Painele mehut siivilän läpi lusikkaa apuna käyttäen ja heitä jäljelle jäänyt massa pois. Tee samoin toinen satsi.
Kaada neste blenderiin, lisää jäitä ja kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi. Kaada laseihin ja nauti!
Kirjoittaja
Jenny Backman
Jenny on porvoolainen visualisti joka viihtyy vapaa-ajalla yhtä lailla keittiössä kuin kameran takana. Jennyn Instagram-tili on @ahintofcashmere
Katso muita FINFORMkotona artikkeleita